Sestdien, 16. oktobrī, studiju programmas "Sporta treneris" 1. kursa Madonas filiāles studentiem, notika pirmās praktiskās nodarbības studiju kursos "Vispārējā fiziskā sagatavotība" un "Vieglatlētika un sporta spēles". Nodarbības notika Madonas pilsētas Sporta centrā.  

Šodien, nodarbībās, ko vadīja LU docētājs un doktorants, Cēsu sporta skolas treneris Rihards Parandjuks, studenti praktizēja lekcijās apgūto metodiku, biomotoro spēju attīstīšanai.

Studiju kursā "Vispārējā fiziskā sagatavotība", studenti apgūst treniņu slodzes plānošanu un dozēšanu, analizē un vērtē treniņa slodžu apjomu un intensitāti, pielieto treniņu plānošanas pamatprincipus, un iegūtās prasmes integrēs vispārējās fiziskās sagatavotības treniņu plānošanā un vadīšanā.

Kursā "Vieglatlētika un sporta spēles", studenti gūst izpratni par dažādu sporta veidu, piemēram, florbola, volejbola, handbola un vieglatlētikas teoriju, tehniku un taktiku. Attīsta prasmes un iemaņas sastādīt treniņu konspektu, apgūst sacensību un sporta pasākumu vadīšanu dažādās vecuma grupās.

Filiāles studenti pārstāv dažādus sporta veidus: basketbolu, futbolu, tenisu, dažādas vieglatlētikas disciplīnas, florbolu un pat smaiļošanu. Priecājamies studējošo pulkā redzēt arī profesionālus sportistus, kuri vēlas kļūt par diplomētiem un kvalificētiem sporta treneriem.

Jāpiebilst, ka LU studiju programmu īstenošana un apguve tiek organizēta klātienē, tajā skaitā, sporta treniņi (nodarbības) var tikt īstenoti telpās. No 11. oktobra, studiju procesā piedalās tikai personas, ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, ievērojot citus epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

 

Vairāk par LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Sporta treneris", uzzināt šeit → 

Par Madonas pilsētas Sporta centru uzzināt šeit  →

 

Sekmīgas studijas un augstus panākumus profesionālajā darbībā!

 

Dalīties