Studiju programmas "Pirmsskolas skolotājs" LU Madonas filiāles pirmā, otrā un trešā kursa studentes. 09.09.2023., Madona.

Sestdien, 9. septembrī, Latvijas Universitātes (LU) Madonas filiālē svinīgi atklāja jauno 2023./ 2024. studiju gadu.

Latvijas Universitātei šis ir 104. jubilejas gads, Madonas filiālei – 27. Filiālē šajā studiju gadā studē vairāk nekā 70 studenti – topošie diplomētie pirmsskolas skolotāji un sporta treneri.

Pirmajā kursā tika uzņemtas 27 studentes, nākamās skolotājas, kuras uz lekcijām mēros ceļu gan tepat, no Madonas un novada: Biksēres, Ērgļiem, Lubānas un Ļaudonas, gan no Aizkraukles, Alūksnes, Balvu un Gulbenes novadiem.

Pasākumā, pēc valsts himnas kopīgas nodziedāšanas un īsa klusuma brīža pavasarī Mūžībā aizsauktai skolas direktorei Inesei Strodei, svētku uzrunu filiāles saimei teica tās vadītāja Lolita Kostjukova un Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks, LU absolvents Zigfrīds Gora, īpaši uzsverot filiāles pienesumu un vērtību reģionam, un lepnumu, ka pašvaldība var nodrošināt mūsdienīgu studiju un darba vidi Madonas pilsētas vidusskolā.

Docētājs prof. Juris Porozovs studentiem vēlēja studētprieku un izturību studiju procesā, docente Daiga Kalēja-Gasparoviča sveica studentus, vēlot: “Pirmsskolas skolotājs ir pats svarīgākais cilvēks bērna izglītībā – viņš ir pirmais, tādēļ, vispaliekošākais, kurš liek izglītības, vērtību, attieksmju pamatus dzīvei. Novēlu mācīties no bērna dzīvības izjūtu, kāpjot kalnā visaugstākā, lai sasniegtu bērna līmeni”.

Turot cieņā filiāles tradīciju, pirmā kursa studenti deva svinīgo solījumu, lai, pa īstam, taptu par studentiem.

Lielu prieku un pārsteigumu studenti bija sagādājuši filiāles vadītājai un tās dienas docētājiem, dāvājot lielu klēpi rudens ziedu. 

Lūk, kādas emocijas un gaidas ir Madonas filiāles studentēm, pēc pirmās lekciju dienas:

  • Ineta Drozdova, PII "Auseklītis": "Es braucu uz lekciju ar lielu satraukumu, neziņu, kas mani sagaida, bet, ienākot pasniedzējai un, tā atmosfēra lekciju laikā..., sapratu, ka esmu nokļuvusi īstajā vietā. Kursa biedrenes arī ir jaukas. Bažas ir drusku par to, vai spēšu tikt galā ar visiem darbiņiem, bet, jādomā pozitīvi, nekas jau šajā dzīvē nav vienkāršs!"
  • Kāda cita studente papildina: "Patīkami pavadīta diena, ar jaunas informācijas iegūšanu. Patika, kā docētāja skaidro lekcijas tēmu. Pašai bažas rada, vai spēšu sniegto informāciju izprast un pielietot."
  • Kristīne Dolgova: "Ir aizvadīta satraukumiem pilnā pirmā lekciju diena. Tā manī ir izraisījusi dažādas emocijas, sākot ar satraukumu par nezināmo, līdz pozitīvām emocijām par studiju biedriem un docētājiem. Pirmās lekcijas ieguvums ir ne tikai jaunas zināšanas, bet arī dziļāka izpratne par procesiem, kā realizēt savas ieceres mācību procesā, lai sekmētu bērnu izaugsmi".
  • Keita no Madonas novada Sarkaņu pagasta Biksēres, sarunā atklāj to, ka, pēc vidusskolas absolvēšanas devusies uz Norvēģiju, lai nopelnīto ieguldītu sevis izglītībā - varētu segt studiju maksu. Keita Madonas filiāli ir izvēlējusies, jo uzskata šo par lielu priekšrocību - nemainot dzīvesvietu, apvienot studijas ar citām privātās dzīves aktivitātēm tepat, Madonas novadā. 

Pateicos ikvienam studentam par izvēli studēt LU Madonas filiālē, docētājiem - par akadēmisko zināšanu un profesionālās pieredzes nodošanu, Madonas pilsētas vidusskolai un Madonas novada pašvaldībai par aktīvu atbalstu mūsu ikdienā, ilgtspējīgu vērtību radīšanā un sabiedrības labbūtībā kopumā!

Lolita Kostjukova
LU Madonas filiāles vadītāja

Dalīties