Lai stiprinātu sadarbību starp Latvijas Universitāti un Madonas filiālē studējošajiem, šodien, 9. decembrī, pie mums viesojās Samanta Adlere, Latvijas Universitātes (LU) Studentu padomes (SP) koordinētāja sadarbības jautājumos ar LU filiālēm.

Pirms plānotās sestdienas lekcijas, Samanta Adlere tikās ar studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” Madonas filiāles 1. un 2. kursa studentiem, iepzīstināja filiāles studentus ar saviem pienākumiem un mērķiem, informēja par Studentu padomes un fakultāšu Studentu pašpārvalžu darbības uzdevumiem, aicināja filiāles studentus būt aktīviem, abpusēji veidot un atbalstīt iniciatīvas, palīdzēt pilnveidot studiju procesu un vidi paplašināt komunikāciju, un piedalīties studentu pārstāvniecībās un rīkotajos pasākumos. 

Samanta, būdama kā SP pārstāve un arī LU Sociālo zinātņu fakultātes studente, aicināja arī filiāles studentus aktīvi komunicēt ar Studentu padomi, risinot svarīgus jautājumus, vienlaikus veidojot vidi un veicinot apstākļus, ka studentu viedokļi arī turpmāk tiek dzirdēti un ievēroti. 

Pēc tikšanās ar studentiem, pie pēcpusdienas kafijas, Samanta Adlere tikās ar Madonas filiāles vadītāju Lolitu Kostjukovu, kura SP pārstāvi iepazīstināja ar filiāles darbību un studiju procesa organizāciju filiālē, plašo filiāles studentu ģeogrāfiju, 26 gadu laikā veidoto filiāles fotogrāfiju arhīvu, un pārrunāja tālākās sadarbības sekmēšanu sarp filiāli, studējošajiem un Studentu padomi.

Uzslavējot pozitīvi noskaņotos Madonas filiāles studentus un draudzīgā atmosfērā noritējušo tikšanos, LU SP pārstāve Samanta Adlere pauda: “Kopā veidosim kopību, kurā katrs students jūtas nozīmīgs!” 

Madonas filiāles saime sūta baltās ziemas sveicienus Studentu padomei un ir atvērta sadarbības stiprināšanai un attīstīšanai!

Savukārt, Krists Eriņš, LU Komunikācijas departamenta mārketinga speciālists, iepreikš arī LU Vēstnesis, novembra beigās viesojās Madonas Valsts ģimnāzijas rīkotajā Karjeras dienas pasākumā "Vai manā karjeras izvēlē vēlamais saskan ar reālo?" un tikās ar ģimnāzistiem.

Krists 12. klašu skolēniem stāstīja par studiju, ārpusstudiju un sadzīves iespējām augstskolā, dalījās ar vērtīgiem padomiem no savas, kā Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studenta, pieredzes. Ģimnāzistiem bija iespēja personīgi uzdot jautājumus Kristam un saņemt atbildes gan par uzņemšanas, gan studiju procesu, gan par budžeta vietām un ārpustudiju aktivitātēm. Krists arī vērsa sanākušo uzmanību uz savu pieredzi par karjeras iespēju universitātē, jo, kā students, viņš ir arī LU darbinieks, mudināja ģimnāzistus izmantot LU Karjeras centra konsultanta atbalstu un aicināja februāra beigās apmeklēt studiju festivālu L`Universs LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā. Madonas filiāles vadītāja Lolita Kostjukova ģimnāzistus informēja par pedagoģijas un sporta trenera studiju iespēju tepat, Madonas filiālē.

Karjeras dienas pasākuma apmeklētājiem bija iespēja atbildēt uz Krista sagatavotajiem konkursa jautājumiem par augstskolu un iegūt nelielas, bet vērtīgas balvas ar LU simboliku.

Studētgribētājus aicinām sekot līdzi aktualitātēm šeit →

Dalīties