Studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” LU Madonas filiāles 1. un 2. kursa studentes lekcijās “Kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas saturs un mācīšanās pieejas”. 09.12.2023.

Studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” Madonas filiāles studentes kursā “Kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas saturs un mācīšanās pieejas”, docētājas un pedagoģes, radošu ideju ģenerētājas un realizētājas Elīnas Skujas vadībā, apguva mūzikas pedagoģiskos principus, dažādas iespējas radošajai pašizpausmei un veica radošus uzdevumus mūzikas izmantošanai pirmsskolas pedagoģiskajā procesā.

Docētāja apraksta vienu no uzdevumiem: “Studentēm bija jāizplāno aktivitāte, izmantojot doto mācību līdzekli, arī, lai apzinātu, cik dažādas var būt idejas, nepasakot priekšā ko un kā var darīt ar pieejamo materiālu! Uzdrīkstēties eksperimentēt un izmēģināt, kā arī, macīties definēt sasniedzamo rezultātu un saprast, ko ieplānotā aktivitāte attīsta pirmsskolēnā."

Redzot zinātkāro studentu prieku, piedzīvojot jaunrades procesu lekcijās un, saņemot pateicības vārdus pēc lekcijām par to, ka ļoti daudz ideju bērna darbībai būs noderīgas gan darbavietā pirmsskolā, gan savā ģimenē, arī docētāja Elīna Skuja ir gandarīta: “Redziet, cik prieka un azarta šodien piedzīvojāt!”

Madonas filiāles 1. un 2. kursa studentiem, vēl pirmdien, attālināti, notiks šī gada noslēdzošās lekcijas un eksāmens. Savukārt, programmu "Pirmsskolas skolotājs" un "Sporta treneris" 3. kursa studenti izstrādā noslēguma (kvalifikācijas) darbu un sagatavo to iesniegšanai pirms aizstāvēšanas, 13. janvārī.

Vēlot īstenot radošo potenciālu lekcijās, eksāmenā un kvalifikācijas darba izstrādē! Priecīgu mums Svētku gaidīšanas laiku!

Dalīties